Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů pšenice špaldy, zrn
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek
- 260 gramů hladké špaldové mouky, plus navíc na pomoučnění pracovní plochy
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 240 gramů vody
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 10 gramů soli
- 30 gramů olivového oleje, plus navíc na pokapání
- 60 gramů cherry rajčat, na čtvrtky
- 100 gramů fenyklu, na tenké plátky (2 mm)
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špenátový quiche se žampióny
35 min
Quiche s lososem
50 min
Celozrnný mangoldový quiche
1hod. 30min
Kulebjaka - piroh se zelím a houbami
2 Std. 40 Min
Korma s mořskými plody
40 min
Stew z fazolí černé oko s olihní
Brak ocen
RAW omáčka z para ořechů a paprik
Brak ocen
Olivová tapenáda
5 min
Špaldové rizoto s liškami
30 min
Focaccia s cibulí
2 Std. 20 Min
Caponata
30 min
Focaccia verde
2 Std. 20 Min