Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanizador de hojuelas de maíz
- 100 g de queso parmesano, en trozo (opcjonalnie)
- 200 g de hojuelas de maíz
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de cebolla en polvo
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 cda de perejil deshidratado
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 5250 kJ / 1250 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 5197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35p
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Avena y frutas
15 min.
Salsa roja de molcajete
10 min.
Entomatadas de pollo
40 min
Enchiladas suizas
1h
Empanizador de maíz
5 min.
Chilaquiles rojos
25 min.
Flautas de res
1h
Agua de jamaica
20p
Caldo tlalpeño
1h 20min
Salsa de aguacate y tomate verde
10 min.