![Lemon Meringue Pie Lemon Meringue Pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A50154CE-C1EB-4C45-BA60-6D2FBE5C3BE6/Derivates/42B7F080-E960-404C-AF41-AB8A85CAE790.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 3 ½ oz sugar
- 1 oz almonds
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 12 oz all-purpose flour
- 1 large egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp homemade vanilla sugar
lub 1 tsp natural vanilla extract - 3 - 5 lemons, preferably organic, zest (1 lemon) and (4.5 oz) juice
Lemon Filling
- 5 ½ oz sugar
- 1 large egg
- 4 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
Meringue Topping
- 5 ½ oz sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Quiche Lorraine
50min
Apple Tart
1hod.
Lemon Pound Cake
2 Std.
Key Lime Pie
4h 40min
Lemon meringue tart
2hod. 30min
Apple Sauce
20 Min
Cauliflower Gratin
55min
Apple Pie
3 Std. 30 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15min