![Alici marinate sottovuoto Alici marinate sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80062ec2-7727-4a7e-aaab-89fc10d7350c/Derivates/7b82bca2-35fc-40d6-b3e0-62fd976ae378.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 500 g di acqua
- 10 g di sale
- 5 g di zucchero
- 130 g di alici fresche pulite, senza testa e lische
Cottura delle alici
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di aceto bianco
- insalata valeriana, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1105.3 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 2006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananas sottovuoto
1 Std. 15 Min
Calamari Sottovuoto
50min
Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta
8 Std. 30 Min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1j
Baccalà sottovuoto con noci alla sarda
1 Std. 10 Min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1 Std. 30 Min
Coniglio sottovuoto con patate viola
3 Std. 30 Min
Costolette d’agnello con carciofi sottovuoto
9 Std. 30 Min
Croccante alle mandorle
1 Std. 30 Min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20min
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5h 30 min