Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 500 g di acqua
- 10 g di sale
- 5 g di zucchero
- 130 g di alici fresche pulite, senza testa e lische
Cottura delle alici
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di aceto bianco
- insalata valeriana, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1105.3 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 2006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1 Std.
Manzo alla birra
3小时 20 分钟
Ananas sottovuoto
1h 15min
Calamari Sottovuoto
50 Min
Banane sottovuoto con salsa al cocco e cannella
30 Min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5h 30 min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8 Std.
Asparagi sottovuoto con uovo in camicia
1小时 20 分钟
Ricotta (TM6)
16h 30min
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1 Std. 30 Min
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3小时 20 分钟