Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 1 stroužek česneku
- 100 gramů cibule, napůl
- 300 gramů pomeranče, chemicky neošetřeného, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- 70 gramů jablečného octa
- 75 gramů cukru
- 130 gramů vody
- 20 gramů sójové omáčky
- 130 gramů rajčatového protlaku
- sůl
- pálivá paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 láhev
- Kalorie
- 1798 kJ / 429 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10min
Rajčatový kečup
40min
Ananasové carpaccio s jahodovým sorbetem pro TM6
Brak ocen
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5min
Vanilkovo-malinová zmrzlina ze skyru (nízkotučná)
10 Std. 15 Min
Zmrzlina z gorgonzoly s karamelizovanými hruškami a ořechy
14h 15min
Ras el hanout
5 Min
Smetanová rebarborová zmrzlina
36 godz. 25 min
Rajčatový kečup
40min
Rajčatový džus
5 Min
Virgin jablečný mošt se ciderem a s pomerančovým sirupem
50min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55 dk