Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 390 gramů vody
- 600 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2145 kJ / 512 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 106.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Žitný chléb
3h 50min
Rychlý chléb (Express pain complet)
1 Std. 5 Min
Chléb expres
45 Min
Chléb s chilli
4 Std. 30 Min
Chléb se sýrem a salámem
1 Std. 40 Min
Celozrnné housky
2 Std.
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40 min
Pivní chléb
3h 40 min
Rustikální chléb
2 Std.
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Bílé pečivo
1 Std.