Crostata al cioccolato fondente e arancia

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • di burro freddo a pezzi + q.b.
    100 g
  • di zucchero
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • uovo
    1
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ cucchiaino
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di farina tipo 00
    170 g
Crema pasticcera
  • di latte intero
    300 g
  • tuorli
    3
  • di zucchero
    80 g
  • di fecola di patate
    30 g
  • stecca di vaniglia i semini
    ½
Crema agli agrumi
  • arancia la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • pompelmo la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di fecola di patate
    30 g
  • di zucchero
    20 g
  • di succo di arancia, spremuto fresco
    100 g
  • succo di pompelmo
    100 g
  • di burro
    30 g
  • uovo
    1
  • di latte intero
    15 g
Terminare la preparazione
  • di panna (min. 30% di grassi)
    130 g
  • di cioccolato fondente a pezzi
    150 g
  • arancia, preferibilmente biologica le scorzette
    1
  • riccioli di cioccolato a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 466.8 kcal / 1954.4 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 51.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 41.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...