Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g leite
- 50 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
Recheio
- 150 g fiambre
- 100 g queijo flamengo
- Manteiga amolecida q.b. p/ pincelar
- 6 fatias de presunto
- 50 g alcaparras escorridas
- 1 tomate cortado em rodelas
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1809.5 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1084.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão doce
3 Std. 10 Min
Tempero picante para grelhados
Brak ocen
Bolo de rolo
40min
Manjar de coco com calda de ameixas
4 Std. 35 Min
Lombo de porco à brasileira
2 godz. 25 min
Feijão tropeiro
13 Std. 15 Min
Sequilhos
1h
Curau de milho verde
30min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Tapas de patê de beringela
Brak ocen
Risoto de espinafres e fiambre
Brak ocen
Argolas de limão e canela
2h 15min