![Frittelle di patate e Parmigiano Frittelle di patate e Parmigiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26E4FCDD-B9F8-4F94-8673-ABE188439D56/Derivates/a50d619d-676b-485e-a5ce-1cdde889e818.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 250 g di patate a tocchetti
- 2 uova
- 30 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 372.4 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di patate ed erbe aromatiche (senza uova)
1u.
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Focaccia uva e Taleggio (senza glutine)
Brak ocen
Torta salata con bucce di patate
2sa 30 dk
Torta di riso cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1u.
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Frittelle di patate aromatiche
45 Min
Parmigiana di patate
2 Std.
Tortilla saporita
45 Min
Pasta al forno veloce
45 Min