Frittelle di patate e Parmigiano

Frittelle di patate e Parmigiano

3.6 207 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
10 pezzi

Składniki

  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 250 g di patate a tocchetti
  • 2 uova
  • 30 g di pangrattato
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 89 kcal / 372.4 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 146 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...