Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 250 g di patate a tocchetti
- 2 uova
- 30 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 372.4 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata patate e cipolle
55min
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40 Min
Pop corn di patate
1sa 30 dk
Pane dolce di San Nicola
Brak ocen
Polpettine dolci di semolino
40 Min
Bottoncini al pomodoro farciti
5h
Pita rustica
1 Std. 35 Min
Wurstel panati (senza glutine)
30 Min
Frittelle di patate aromatiche
45 dk
Parmigiana di patate
2 Std.
Praline al tiramisù e cioccolato
1sa 30 dk
Palline di Parmigiano Reggiano
30 Min