Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 2 Eiweiß, zimmerwarm
- 65 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronensaft
Fertigstellung
-
500
g Erdbeeren
lub 500 g Heidelbeeren - 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Karamellsauce
8h
Prosecco-Waffeln mit Granatapfelsahne
30min
Heidelbeer-Baiser-Quark
15 min
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
50 min.
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5h
Champagner-Granita mit Himbeeren
13h
Gebackene Pfirsiche mit Baiser-Topping
40 min.
Panna Cotta mit Honigmelone
5 godz. 15 min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4h
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50 min.
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1h 35min