Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
Baiser
-
Eiweiß zimmerwarm2
-
Zucker65 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Zitronensaft1 TL
Fertigstellung
-
500 g HeidelbeerenErdbeeren500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1867 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Erdbeer-Kokos-Eistorte
4 godz. 45 min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Whiskey-Karamell-Kakao
40 min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 godz. 40 min
Marinierte Beeren mit Schmand-Sahne
3 godz.
Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen
8 godz. 45 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 godz. 30 min
Carbonara-Nudel-Nester
1 godz.
Gratinierte Mandelcrêpes
1 godz. 45 min
Fondant au Chocolat
20 min