花蛤虾仁意面

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 人份

Składniki

煮意面
  • 煮面用
    1000 克
  • 5 克
  • 意大利宽面 (长型意大利面) 干意面呈团状的
    160 克
  • 特级初榨橄榄油 防止意面黏连
    适量
酱汁
  • 橄榄油
    70 克
  • 蒜头
    3 瓣
  • 新鲜蛤蜊 选用新鲜花蛤,干净
    500 克
  • 白葡萄酒
    200 克
  • 蒜头 切片
    2 瓣
  • 干辣椒 切小段
    ½ 支
  • 绿节瓜 一切四,再切约0.2厘米小三角片
    70 克
  • 新鲜意大利芹 取叶切碎
    4 根
  • 虾仁 去线开背
    80 克
  • 依个人口味调整
    2 - 3 克
  • 橄榄油 装饰用
    适量
  • 新鲜意大利芹 取叶切碎,装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 3221.4 mg
Białko 53.7 g
Kalorie 3974.1 kJ / 949.8 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 75.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie