Urządzenia i Akcesoria
花蛤虾仁意面
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 人份
Składniki
煮意面
-
水 煮面用1000 克
-
盐5 克
-
意大利宽面 (长型意大利面) 干意面呈团状的160 克
-
特级初榨橄榄油 防止意面黏连适量
酱汁
-
橄榄油70 克
-
蒜头3 瓣
-
新鲜蛤蜊 选用新鲜花蛤,干净500 克
-
白葡萄酒200 克
-
蒜头 切片2 瓣
-
干辣椒 切小段½ 支
-
绿节瓜 一切四,再切约0.2厘米小三角片70 克
-
新鲜意大利芹 取叶切碎4 根
-
虾仁 去线开背80 克
-
盐 依个人口味调整2 - 3 克
-
橄榄油 装饰用适量
-
新鲜意大利芹 取叶切碎,装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
3221.4 mg
Białko
53.7 g
Kalorie
3974.1 kJ /
949.8 kcal
Tłuszcz
38.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
年度热门食谱精选2025
10 Przepisów
Chiny
Chiny
Może spodoba Ci się również...
三鲜锅贴
35 min
玉米碴粥
5 godz. 35 min
窝窝头
2 godz. 10 min
炸酱面
55 min
面茶
30 min
牛肉馅饼
45 min
牛肉烩饭配溏心蛋
1 godz. 5 min
蘑菇玉米奶酪意面
30 min
胡萝卜奶酪坚果意面
Brak ocen
菠菜小番茄奶酪意面
25 min
三文鱼南瓜螺旋意面
30 min
牛油果虾仁蝴蝶意面
Brak ocen