Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 huevos (M)
- 2 naranjas de zumo con piel, lavadas y cortadas en cuartos
- 500 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 250 g de leche
- 250 g de aceite de girasol
- 500 g de harina de repostería
- 2 sobres de polvo de hornear
- ½ cucharadita de sal
- 100 - 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos de 1-1.5 cm
- azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 639 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 29.4 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de zanahoria
45 min
Bizcocho de manzana
50min
Bizcocho de naranja
1 godz.
Roscón bombón
4 godz.
Bizcocho con chocolate y frutos secos
1 godz. 30 min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Bizcocho esponjoso de miel
1h 45min
Pudin de pan
3h
Bizcocho de coco
45 min
Crema pastelera (Espesar)
15 min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min