Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 huevos (M)
- 2 naranjas de zumo con piel, lavadas y cortadas en cuartos
- 500 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 250 g de leche
- 250 g de aceite de girasol
- 500 g de harina de repostería
- 2 sobres de polvo de hornear
- ½ cucharadita de sal
- 100 - 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos de 1-1.5 cm
- azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 639 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 29.4 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de manzana
50min
Bizcocho veteado de manzana
1h
Bizcocho de piña con crema de queso chocolate y frutos secos (Božská mana)
3h 30min
Coca con cabello de ángel y nueces
1h 20 min
Bizcocho especiado de ciruelas pasas
2h
Bizcocho de zanahoria
45min
Bizcocho al vino de moscatel
50min
Bizcocho básico
40min
Bizcocho de naranja
1h
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50min
Crema pastelera (Espesar)
15min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min