Urządzenia i Akcesoria
Tomatencremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert50 g
-
30 g OlivenölButter30 g
-
Tomaten halbiert700 g
-
Tomatenmark70 g
-
Salz1 TL
-
Zucker1 TL
-
1 TL PizzagewürzOregano, getrocknet1 TL
-
Wasser500 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Sahne100 g
-
Basilikum abgezupft1 Stängel
-
Petersilie abgezupft1 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
790 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargelcremesuppe
40 min
Paprikacremesuppe
20 min
Kartoffelcremesuppe
40 min
Champignoncremesuppe
20 min
Gemüsecremesuppe
35 min
Basilikumsuppe
25 min
Frühlingsrollen Italian Style
50 min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 min
Beerenmousse
5 godz.
Zucchinicremesuppe
25 min
Beerenschaum
10 min
Kürbiscremesuppe
30 min