Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
oz filet mignon, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
lub 20 oz sirloin steaks, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
Sauce
- 3 oz sherry vinegar, Xiao Xing
- 2 oz oyster sauce
- 1 oz soy sauce
- 1 oz black bean garlic sauce
- 1 tsp sugar
- 1 tsp cornstarch
Sauté
- 1 ½ oz vegetable oil, divided
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled
- 8 oz broccoli florets
- 4 oz onions, cut into pieces (1 in.)
- steamed rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 507 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Chicken Adobo
1h 25 min
Chinese Pork with Vegetables
1 godz. 20 min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1 Std. 10 Min
Mongolian Beef with Rice and Steamed Orange Cake
1 godz. 15 min
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40 min
Honey Sesame Chicken (Hestan Cue™)
1 godz.
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Teriyaki Chicken
1 godz.
Asian Stir Fry with Noodles
1 godz. 5 min
Korean Beef Sauté
1h 25 min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 min