Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rub
- 2 oz salt
- 2 oz garlic powder
- 3 tbsp dried Mexican oregano leaves
- 1 tsp black peppercorns
- 1 heaping tbsp onion powder
- 1 tbsp dried thyme leaves
- 2 cinnamon sticks
- 6 dried ancho chilies
- 160 oz beef ribs (10 lbs., approx. 2 racks)
Sauce
- 5 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 ⅖ oz dried guajillo chilies, seeded and deveined
- 3 oz ancho chilies, seeded and deveined
- 1 cinnamon stick
- 5 allspice berries
- 1 tsp dried Mexican oregano leaves
- 1 tsp fresh marjoram leaves
- 1 tsp dried thyme leaves
- 5 oz apple cider vinegar
- 15 oz water
- 2 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1 Std. 40 Min
Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce
1h 10 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1j
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 Min
Braised Trotters
1h 10 min
Firecracker Pearl Rice Meatballs
2j
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 menit
Baby Back Ribs with Chipotle BBQ Sauce
1j 30 menit
Beef Barbacoa
2j
Chicken Mole
50 menit
Shrimp and Crab Stack
25 min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1j