![Potatoes with Yoghurt Sauce Potatoes with Yoghurt Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B94A3CD5-B870-4ACA-B16C-BCB980D60F9F/Derivates/780f3866-2b31-4868-91a5-3fe11f8d06b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 125 g plain yoghurt
- 30 g mayonnaise
- 1 - 2 pinches dried chives, to taste
- 1 pinch fine sea salt
- 500 g water
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
-
fresh parsley leaves, for garnishing
(opcjonalnie)
lub fresh chives, finely chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Steamed Eggs Sunny Side Up
15min
Beef Goulash
2h 45min
Steamed Chicken Frittata with Vegetable Rice
40min
Cheesy Crust Pizza
2 godz. 20 min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 godz. 5 min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Steamed Broccoli Mash
35min
Sweet Rice
1h
Chicken and Warm Potato Salad
55min
Tuna Pasta
30min