
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelsuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Salz1 TL
-
Karotten in Würfeln (1 cm)80 g
-
Staudensellerie in Würfeln (1 cm)200 g
-
Kartoffeln in Würfeln (1 cm)400 g
-
Lauch in Ringen (5 mm)150 g
-
Zwiebel (ca. 50 g), halbiert1
-
Butter20 g
-
Gemüsebouillon Paste2 geh. TL
-
Rahm50 g
-
Crème fraîche75 g
-
Pfeffer, gemahlen3 Prisen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
229 kcal /
959 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5.9 g