三杯雞肉包

三杯雞肉包

3.7 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 個

Składniki

三杯雞肉餡
  • 蒜頭
    20 克
  • 切塊(約2公分)
    20 克
  • 醬油
    20 克
  • 10 克
  • 黑麻油
    10 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 1 大匙
  • 新鮮紅辣椒 切斜片(約0.5公分)
    10 克
  • 洋蔥 切丁(約1公分)
    40 克
  • 去骨去皮雞腿肉 切塊(約1.5公分)
    200 克
  • 九層塔 只取葉,切段(約1公分)
    10 克
包子麵糰
  • 60 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 20 克
  • 中筋麵粉 多備一些撒粉用
    210 克
  • ¼ 茶匙
  • 牛奶
    70 克
  • 1 茶匙
蒸包子
  • 600 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 個

Białko 10.7 g
Kalorie 1016.3 kJ / 243.1 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...