Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 600 g de filete de res, en tiras (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizca de pimienta recién molida
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de hongos cremini, en cuartos
- 30 g de agua
- 10 g de fécula de maíz
-
½
cdita de concentrado de caldo de res
lub ½ cubo de caldo de carne - 1 cdita de mostaza Dijon
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de pepinillos en escabeche, en tiras (opcjonalnie)
- 20 g de perejil fresco, picado finamente, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2589.9 kJ / 619 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 50.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 759 mg
Alternatywne przepisy
Mongolian beef
1 godz. 20 min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1 godz. 20 min
Puré de camote
40min
Puré de papas
50 min
Puré de papa
50 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Risotto de camarón y espárragos
45 Min
Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
3 godz. 55 min
Pollo teriyaki
30 Min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Estofado de res TM6
4 Std.
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2sa 15 dk