Mongolian beef

Mongolian beef

4.6 252 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porciones

Składniki

  • 500 g de lomo de res cortado en rebanadas delgadas
  • 20 g de fécula de maíz
  • 90 g de salsa de soya
  • 30 g de agua
  • 30 g de sake (opcjonalnie) vino de arroz
  • 70 g de salsa de ostión
  • 1 cdita de pimienta blanca molida
  • 10 g de aceite de ajonjolí
  • 1 ½ cda de azúcar
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 5 g de jengibre pelado
  • 30 g de aceite vegetal
  • 50 g de cebolla de cambray cortada en juliana

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 208 kcal / 874 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...