Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 pasta sfoglia, spianata, rettangolare, (21 cm x 13 cm)
Ripieno di crema
- 250 g di latte
- 2 uova
- 50 g di zucchero
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di zucchero vanigliato (5 g)
- 3 fogli di gelatina, messi in ammollo per 5 minuti nell’acqua fredda e strizzati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
Finitura e glassa
- 2 cucchiai di gelatina di mele cotogne
- 1 cucchiaio di acqua, heiss
- 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3148 kJ / 755 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5 godz. 40 min
Spezzatino di manzo
1 godz. 50 min
Menu: Lombata di maiale ripiena con purea di pastinache e patate e ciambellone ai mandarini
Brak ocen
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2h 10min
Gnocchi di patate
1h 15 min
Crema al caffè
15 Min
Besciamella
15 Min
Caramelle al cioccolato e frutta secca
Brak ocen
Gnocchi di patate
1h 15 min
Mini-amaretti
1h 30min
Torta di mele
1h 30min