Pane alle pere

Pane alle pere

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
3 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 100 g di gherigli di noce
  • 500 g di pere intere, essiccate tagliate in quattro
  • 100 g di fichi, secchi tagliati a metà
  • 100 g di prugne secche denocciolate
  • 50 g di uvetta sultanina
  • 50 g di scorza di limone candita
  • 75 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
  • 20 g di succo di limone
  • 300 g di succo di uva
Impasto
  • 250 g di burro morbido, a pezzi (3 cm)
  • 500 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di lievito in polvere
  • 100 g di acqua
Finitura
  • 1 uovo sbattuto, per spennellare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 2352 kcal / 9847 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 324 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...