Pane alle pere

Pane alle pere

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
3 pezzi

Składniki

Ripieno
  • di gherigli di noce
    100 g
  • di pere intere, essiccate tagliate in quattro
    500 g
  • di fichi, secchi tagliati a metà
    100 g
  • di prugne secche denocciolate
    100 g
  • di uvetta sultanina
    50 g
  • di scorza di limone candita
    50 g
  • di zucchero
    75 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di chiodi di garofano in polvere
    1 pizzico
  • di succo di limone
    20 g
  • di succo di uva
    300 g
Impasto
  • di burro morbido, a pezzi (3 cm)
    250 g
  • di farina
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di lievito in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di acqua
    100 g
Finitura
  • uovo sbattuto, per spennellare
    1

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 2352 kcal / 9847 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 324 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...