Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di gherigli di noce
- 500 g di pere intere, essiccate, tagliate in quattro
- 100 g di fichi, secchi, tagliati a metà
- 100 g di prugne secche denocciolate
- 50 g di uvetta sultanina
- 50 g di scorza di limone candita
- 75 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 20 g di succo di limone
- 300 g di succo di uva
Impasto
- 250 g di burro, morbido, a pezzi (3 cm)
- 500 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di lievito in polvere
- 100 g di acqua
Finitura
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 9847 kJ / 2352 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 96 g
Alternatywne przepisy
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Condimento balsamico
Brak ocen
Girelle alle noci e cannella
2h 10min
Torta di pane
1h 20min
Parmigiana di melanzane
2h
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Crostata di mele
1h 15 min
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Spezzatino alla zurighese
50min
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Biscotti milanesini
3 Std.