![Torta di Zugo al kirsch Torta di Zugo al kirsch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2193a605-d486-4d01-9a6b-9e9c6df737b3/Derivates/42fefa5f-7406-4ccb-85f0-b55c8acadfa3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
Pan di Spagna
- 3 uova
- 90 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 90 g di farina
Fondo di japonais
- 100 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
- 3 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 150 g di zucchero
Sciroppo al kirsch
- 30 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 200 g di liquore Kirsch
Crema al burro
- 180 g di zucchero
- 300 g di burro, morbido, a pezzi
- 3 cucchiai di liquore Kirsch
- 10 gocce di colorante alimentare, rosso
Finitura
- 40 g di mandorle affettate a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2131 kJ / 509 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Gelato veloce alla frutta
10 min
Merluzzo con burro agli agrumi
50 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25 min
Meringhe dell'Emmental
2 Std. 15 Min
Caramelle al cioccolato e frutta secca
Brak ocen
Mousse di formaggio
10 min
Amaretti all'albicocca
40 min
Mojito di fragole
10 min
Crema Thermomix®
45 Min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Frittata di zucchine
40 min
Pane ticinese
1 godz. 50 min