Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle con la pelle
- 250 g di farina, + q.b per stendere
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di zucchero
- 125 g di burro, freddo, a pezzi
- 125 g di panna acida (20% di grassi)
-
150
g di formaggio Ziger
lub 150 g di ricotta fresca - ½ di cucchiaino di cannella in polvere
- 2 cucchiai di uvetta sultanina
- 1 cucchiaio di succo di limone, a piacere
- 2 cucchiai di acqua, per i bordi
-
2000
g di olio per friggere
lub 2000 g di olio di cocco, idrogenato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse
2h
Relish di zucchine con nettarine
Brak ocen
Senape alle erbe
Brak ocen
Paté di olive
10min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Gelato allo yogurt e mango
12h
Pancakes
45 Min
Cosce di dama
Brak ocen
Hot dogs
35 Min
Cornetto gigante
6 Std.
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Brak ocen
Biscotti al tiramisù
1 Std. 30 Min