Sgonfiotti fritti

Sgonfiotti fritti

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 pezzi

Składniki

  • 100 g di mandorle con la pelle
  • 250 g di farina + q.b per stendere
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di zucchero
  • 125 g di burro freddo, a pezzi
  • 125 g di panna acida (20% di grassi)
  • 150 g di formaggio Ziger
    150 g di ricotta fresca
  • ½ di cucchiaino di cannella in polvere
  • 2 cucchiai di uvetta sultanina
  • 1 cucchiaio di succo di limone a piacere
  • 2 cucchiai di acqua per i bordi
  • 2000 g di olio per friggere
    2000 g di olio di cocco, idrogenato

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 363 kcal / 1520 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...