Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 puerro (sólo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de zanahoria cortada en rodajas gruesas
- 50 g de aceite de oliva
- 150 g de chorizo de guisar en rodajas
-
750
g de caldo
lub 750 g de agua con 2 pastillas de caldo - 200 g de patata cortada en trozos pequeños
- 1 hoja de laurel seca
- 800 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Lentejas con chorizo
1 Std. 30 Min
Lentejas estofadas
9 Std.
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 Min
Lentejas guisadas con verduras
2h 50min
Arroz blanco
25 Min
Lentejas estofadas
3h 45min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 Std.
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40 Min
Potaje de vigilia
30 Min
Macarrones con tomate y chorizo
25 Min
Bizcocho de naranja
1 Std.
Fideuá de verduras
40 Min