Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g batata-doce cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 dente de alho
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 178 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bolo do caco com hambúrguer e coleslaw
45min
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Crackers de sésamo
20 min
Lombinho de porco com pão naan de alho e salada de pepino
1h 45min
Pão tibetano “Balep korkun”
1h 30min
Pão de água
4h
Sushi rápido com molho teriyaki
1h 25min
Recheio de porco lento
5h 30min
Pão naan com couve-flor de especiarias e tahini de feta e matcha
1h 20 min
Bolo do caco com manteiga de alho
1h 20 min
Arrufada de batata-doce
3h
Pão de hambúrguer
1h 50 min