Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar (opcjonalnie)
- 150 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- 50 g açúcar
- 25 g fermento de padeiro fresco esfarelado
- 500 g farinha de trigo
- 2 ovos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 652 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 42 mg