Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)

Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)

4.7 2.5K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Zucker (siehe Tipp)
    300 g
  • Eier getrennt
    4
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Äpfel geschält, geviertelt
    1000 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ - 1 TL
  • Paniermehl
    2 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Vanilleeis (opcjonalnie) zum Garnieren
    geschlagene Sahne, zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1325 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...