Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Zucker (siehe Tipp)
- 4 Eier, getrennt
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Backpulver
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g Äpfel, geschält, geviertelt
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Paniermehl
- 1 Prise Salz
-
Vanilleeis zum Garnieren
lub geschlagene Sahne zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Brombeer-Cheesecake
5 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Erdbeer-Tarte
7h
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1h
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.