Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
TM6 TM5

Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)

4.7 ( 2.3K ocen )

Składniki

  • 200 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 300 g Zucker (siehe Tipp)
  • 4 Eier getrennt
  • 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Backpulver
  • 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1000 g Äpfel geschält, geviertelt
  • ½ - 1 TL Zimt, gemahlen
  • 2 EL Paniermehl
  • 1 Prise Salz
  • Vanilleeis zum Garnieren (opcjonalnie)
    lub geschlagene Sahne zum Garnieren (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
317 kcal / 1325 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy