Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondantul alb (se va face cu 2-3 zile înainte)
- 300 g zahăr extrafin
- 100 g apă
Aluatul de choux
- 150 g apă
- 80 g unt
- 1 linguriță sare
- 15 g zahăr extrafin
- 120 g făină
- 3 ouă
Crema
- 500 g lapte
- 1 păstaie de vanilie, secționată în lung
- 40 g făină
- 4 ouă
- 80 g zahăr extrafin
- 1 lingură cafea solubilă
- 1 lingură cacao pudră
- colorant alimentar
- Wartości odżywcze
- na 1 bucată
- Kalorie
- 1005 kJ / 238 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuglof cu cremă de vanilie
1 Std. 20 Min
Clătite
1 Std. 15 Min
Ruladă de vită cu castraveți murați și varză roșie
Brak ocen
Semisferă cu vanilie și caramel
6u. 25min
Brioșe tricolore
1h 30min
Fursecuri cu ciocolată
1 Std. 45 Min
Glazură de unt
5min
Mini choux cu fructe de pădure
1h 10min
Tartă cu lămâie și bezea
2h 30min
Chec marmorat
2h
Glazură de ciocolată (ganache simplu)
20min
Pandișpan
1 Std. 50 Min