Urządzenia i Akcesoria
Chicken Liver Mousse (Chris Cosentino)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
12 portions
Składniki
Thomcord Grape Jam
-
Thomcord grapes, seedless plus extra to serve54 oz
-
sugar16 oz
-
white balsamic vinegar2 oz
-
pectin2 tsp
-
citric acid⅛ tsp
Red Wine Vinaigrette
-
canola oil4 oz
-
extra virgin olive oil4 oz
-
red wine vinegar2 oz
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
lemon juice to taste1 tbsp
Chicken Liver Mousse
-
unsalted butter diced, divided9 oz
-
shallots quartered4 oz
-
garlic cloves1 oz
-
jalapeño chilies1 oz
-
fresh thyme leaves1 tbsp
-
Chinese five spice powder¼ tsp
-
chicken livers cleaned (approx. 2.75 lb)45 oz
-
kosher salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
pink salt½ tsp
-
sherry vinegar1 ½ tsp
-
non-stick cooking spray
-
fresh baguette sliced1
-
extra virgin olive oil to oil bread
-
fresh chives cut in pieces (1 in.)1 tsp
-
fresh tarragon leaves1 tsp
-
fresh mint leaves1 tsp
-
mitsuba (Japanese parsley)½ tsp
-
fresh basil leaves1 tsp
-
flaky sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh sage to garnish
-
figs halved, to serve
-
mini red peppers to serve
-
cornichons to serve
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26 g
Kalorie
2548 kJ /
609 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Crushed Ice
5 min
Classic Quiche Lorraine
2 godz. 45 min
Apricot Dessert with Vanilla Yogurt
1 godz. 30 min
Homemade Pasta
1 godz.
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Chocolate Marquise
4 godz. 55 min
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Barbecue Sauce
20 min
Lobster Bisque
1 godz. 50 min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 min
Sabayon
15 min