Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g miolo de noz
- 200 g leite
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de açúcar
- 120 g manteiga, à temperatura ambiente
- 2 ovos
- 300 g farinha para pão s/ glúten
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 grama
- Kalorie
- 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55 min
Pão de iogurte
50 min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3h 15 min
Pão de claras, aveia e amendoim sem glúten
50 min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40 min
Pão de centeio e noz
1 godz. 25 min
Pão de forma integral
2 Std.
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Broa de milho
2 godz. 20 min