![Buttermilk Mashed Potatoes Buttermilk Mashed Potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37D57972-98F1-43BB-B849-CCC58424C96B/Derivates/03198b96-1162-48b4-8290-5d9fb438470a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 oz potatoes (i.e. Idaho), peeled, cubed (1 in.)
-
5
oz vegetable stock
lub 5 oz water - 3 oz buttermilk
- 2 oz unsalted butter, cubed, plus extra to garnish
- 1 tsp salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- fresh sage, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 642.5 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Steamed Corn on the Cob
25 min
Steamed Rice
25 min
Green Bean Gremolata
25 min
Oatmeal
15 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Roast Potatoes (Betty)
1 godz. 15 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Meat Sauce
1h 45min
Steamed Broccoli
25 min
Chicken Salad Sandwich
15 min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min