Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- 5 ovos
- 450 g açúcar
- 20 g vinagre
- 220 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 150 g leite
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 12 fatias
- Kalorie
- 14205.3 kJ / 3395.1 kcal
- Białko
- 58.3 g
- Węglowodany
- 678.3 g
- Tłuszcz
- 54.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 793 mg
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1ωρ. 20 λεπτ.
Bolo de torresmos
1 Std. 35 Min
Tigeladas
50 λεπτ.
Salada de arroz com atum
35min
Carapaus de escabeche
13 Std. 20 Min
Marinada jamaicana para frango
10 λεπτ.
Frango com arroz à Bracarense
1ωρ.
Felisminas
45min
Pão-de-ló de Vizela
1 godz. 40 min
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1ωρ. 10 λεπτ.
Piza carbonara
1ωρ.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1ωρ.