Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g açúcar
- 2 ovos
- 100 g manteiga
- 250 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2174.5 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 69.4 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
1h 30min
Quadrados de frutos secos
1h 20 min
Bolo algarvio
1h
Fatias de gelado de coco e ananás
10 Std. 30 Min
Pão-de-ló de Freitas
45min
Torta de café
45min
Creme de limão com morangos
10 min
Doce de tomate
30min
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1h
Pudim de pão
45min
Pastéis de arroz-doce
1h 20 min
Piza carbonara
1h