![Quark-Eiweißbrot Quark-Eiweißbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26515951-BA7A-4385-B5BA-CD3966DE7EBF/Derivates/17ba9aae-3fae-48b1-bad3-500fc7376816.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 500 g Magerquark
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Haferkleie (siehe Tipp)
- 100 g Haferflocken, zart
- 30 g Leinsamen
- 1 Pck. Backpulver (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 417 kJ / 99 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Low Carb Thunfischpizza
1h
Mandel-Joghurt-Brot
1h 20min
Low Carb Laugenbrötchen
1h
Leinsamenbrot
2 Std. 30 Min
Möhren-Curry-Brot
1h 30 min
Low Carb Zucchini-Brot
1h 30 min
Tomaten-Oliven-Brot
1h 30 min
Protein-Cookies
30 分钟
Käsekuchen mit Proteinpulver
3 Std. 30 Min
Low Carb Mandel-Cracker
40 Min
Low Carb Nuss-Brot
1h 30 min
Low-Carb-Brötchen
1h