Quark-Eiweißbrot

Quark-Eiweißbrot

4.7 2.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Eier
    5
  • Magerquark
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Haferkleie (siehe Tipp)
    200 g
  • Haferflocken, zart
    100 g
  • Leinsamen
    30 g
  • Backpulver (15 g)
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 417 kJ / 99 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...