Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua
- 15 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 200 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- 100 g de harina integral de centeno
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 339.2 mg
Alternatywne przepisy
Pan de centeno con masa madre
2ωρ. 50 λεπτ.
Masa madre de trigo
96 Std.
Panecillos bretzel
5h 30min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2ωρ. 50 λεπτ.
Pan integral al vapor
2h
Pan integral con muesli
4 Std.
Pan de nueces
3 Std. 45 Min
Pan de centeno con masa agria
154h
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 Std. 50 Min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1 Std.
Pan de molde con semillas de amapola
2ωρ. 10 λεπτ.
Hogaza rústica con centeno
16 Std.