Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua
- 15 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 200 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- 100 g de harina integral de centeno
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 339.2 mg
Alternatywne przepisy
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1h 30 min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2h 50min
Pan de ajoblanco y pasas
3h 20min
Pan de centeno con masa madre
2h 50min
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan de centeno con masa agria
154 Std.
Pan ácimo
1h 50min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1u.
Hogaza rústica con centeno
16 godz.
Pan integral con muesli
4h