Urządzenia i Akcesoria
Preiselburger mit Ziegenfrischkäse
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
14 Stück
Składniki
Burgerbuns
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Zucker20 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Milch180 g
-
Salz¾ TL
-
Mehl zum Bearbeiten
-
Ei verquirlt1
-
Sesam zum Bestreuen
Füllung und Fertigstellung
-
Ziegenfrischkäse200 g
-
Zitronensaft10 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Schnittlauch in feinen Ringen½ Bund
-
Wild-Preiselbeeren60 g
-
Rucola zum Belegen30 g
-
geräucherte Putenbrust14 Scheiben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
638 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finger-Food
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Feta-Grill-Pfännchen
25 min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Scones mit Camembert und Trauben
40 min
Burger-Muffins
1 godz. 40 min
Mediterranes Grillbrot
1 godz. 30 min
Lachsrolle
3 godz. 30 min
Peperoni-Baguettes
1 godz. 30 min
Gefüllte mediterrane Baguettes
3 godz. 10 min
Bacon-Spieße
1 godz. 30 min
Brotröllchen
40 min
Flammkuchen, klassisch
1 godz.
Knoblauch-Faltenbrot
1 godz. 10 min