Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo de res
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de manzana
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746.1 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 893.3 mg
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Picadillo con rajas
25 Min
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Salpicón de res
1 godz.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min