Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo de res
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de manzana
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746.1 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 893.3 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 Min
Bisteces a la mexicana
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Tinga de pollo TM6
30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Salpicón de res
1 Std.
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Pollo con mole TM6
1 Std.
Pollo con mole verde
1 Std.