Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panacota
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 150 g leite
- ½ vagem de baunilha
- 1 pau de canela
- 300 g natas
- 100 g açúcar
Coulis de morango
- 150 g morangos frescos
- 75 g vinho tinto
- 25 g vinagre balsâmico
- 75 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1381.8 kJ / 330.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 36.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4 Std. 5 Min
Panacota de figo
4 Std. 10 Min
Panacota de maracujá
5h 10min
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Trifle de champanhe e morango
3h 40min
Panacota de cereja
3h
Panacota light com morangos
3h
Panacotas de iogurte grego
3h
Semi-frio de requeijão e maracujá
4h 30 min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 Std. 35 Min
Cheesecake de mirtilos
5h
Cheesecake com lemon curd
3h 30min