Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g leite
- 25 g manteiga
- 5 g sal
- 10 g açúcar
-
5
g fermento de padeiro seco
lub 25 g fermento de padeiro fresco - 500 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 722 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.3 g