Pastéis de massa tenra
TM6 TM5 TM31

Pastéis de massa tenra

4.6 (29 ocen)

Składniki

Recheio

  • 30 g manteiga
  • 20 g azeite
  • 150 g cebola
  • 100 g cenoura
  • 300 g carne de vaca p/ estufar cortada em cubos
  • 10 g molho de soja
  • 20 g vinho branco
  • ½ c. chá de caldo de carne caseiro
    lub ½ cubo de caldo de carne
  • ½ c. chá de sal
  • 100 g leite
  • 40 g farinha

Massa tenra

  • 50 g manteiga
  • 20 g banha
  • 100 g água
  • 270 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
  • ½ c. chá de sal
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
800 kJ / 191 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy