Eiweißkuchen

Eiweißkuchen

3.8 684 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Eiweiß
    7
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
    ½
  • Skyr
    120 g
    120 g Magerquark
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Eierlikör
    50 g
  • Zucker
    100 g
  • Dinkelmehl Type 630
    165 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Mandarinen (310 g), abgetropft
    1 Dose
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 714 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...