Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 7 Eiweiß
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
-
120
g Skyr
lub 120 g Magerquark - 40 g Sonnenblumenöl
- 50 g Eierlikör
- 100 g Zucker
- 165 g Dinkelmehl Type 630
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Dose Mandarinen (310 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 714 kJ / 171 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Käsekuchen aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Flinke Eierlikör-Muffins
30 Min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10 Std.
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Zitronen-Quark-Creme
40 min
Rhabarber-Vanille-Torte
4h 40min
Leichter Zupfkuchen aus den Varoma® Förmchen
1 godz. 15 min
Mohnkuchen
1 godz. 30 min
Buttermilch-Karamell-Dessert
7h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10 min