Urządzenia i Akcesoria
Pina Colada Layer Cake
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Cake Batter
-
non-stick cooking spray
-
all-purpose flour10 oz
-
baking powder2 ¼ tsp
-
salt½ tsp
-
sugar11 ½ oz
-
unsalted butter diced, room temperature6 oz
-
large eggs3
-
vanilla extract1 tsp
-
coconut milk6 oz
-
rum2 oz
-
unsweetened shredded coconut1 oz
Pineapple Filling
-
canned crushed pineapple drained20 oz
-
sugar2 oz
-
cornstarch1 tbsp
Frosting
-
heavy whipping cream chilled16 oz
-
confectioners sugar2 ½ oz
-
vanilla extract1 tsp
-
coconut extract1 tsp
Assembly
-
fresh pineapple slices, to decorate
-
coconut flakes to decorate
-
pineapple (opcjonalnie) crown, to decorate
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
313.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
3598 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
29.8 g
Węglowodany
98.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana Bread
1h 50min
Buttercream Frosting
5min
Pie Crust
5min
Caramel Apples
1h 45min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50min
Classic Pancakes
50min
Horchata "Coconut Water"
5min
Gingerbread Cookies
1h 15min
Meringue Ghosts
12h 25min
Bourbon Butter Basted Roast Turkey
28h 20min
Pecan Pie Tarts
2h 25min
Oatmeal Raisin Cookies
50min