Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 300 g feijão-verde
- 5 pés de salsa
- 300 g leite
- 4 ovos
- 350 g farinha
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2179 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatada de ovos
35min
Pataniscas de feijão-verde
25min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2h
Sela de borrego com migas de espargos
9 Std. 25 Min
Peixinhos da horta com molho de salsa
40min
Arroz doce
1h
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Esparregado de feijão-verde
45min
Esparregado
20min
Azevias de grão
50min
Açorda de marisco
30min
Farófias
20min