Urządzenia i Akcesoria
荷叶糯米饭
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份
Składniki
-
新鲜姜50 克
-
鸡腿 带皮,去骨,切丁 (2公分)150 克
-
酱青3 汤匙
-
黑酱油1 茶匙
-
麻油¼ 茶匙
-
绍兴花雕酒1 茶匙
-
水2100 克
-
糯米 预先浸泡2小时300 克
-
盐¼ 茶匙
-
糖1 茶匙
-
白胡椒粉1 小撮
-
蒜瓣2 个
-
小红葱30 克
-
食油 额外准备涂抹用40 克
-
虾米 洗净10 克
-
腊肠 (大约2根),切片 (0.2公分)100 克
-
干香菇 预先浸软,切半15 克
-
荷叶 在热水中浸软,去梗,剪半2 张
-
咸蛋黄 (opcjonalnie) 切半2 个
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
24.7 g
Kalorie
1887 kJ /
451 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
72.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
恭喜发财
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy