荷叶糯米饭

荷叶糯米饭

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份

Składniki

  • 新鲜姜
    50 克
  • 鸡腿 带皮,去骨,切丁 (2公分)
    150 克
  • 酱青
    3 汤匙
  • 黑酱油
    1 茶匙
  • 麻油
    ¼ 茶匙
  • 绍兴花雕酒
    1 茶匙
  • 2100 克
  • 糯米 预先浸泡2小时
    300 克
  • ¼ 茶匙
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 蒜瓣
    2 个
  • 小红葱
    30 克
  • 食油 额外准备涂抹用
    40 克
  • 虾米 洗净
    10 克
  • 腊肠 (大约2根),切片 (0.2公分)
    100 克
  • 干香菇 预先浸软,切半
    15 克
  • 荷叶 在热水中浸软,去梗,剪半
    2 张
  • 咸蛋黄 (opcjonalnie) 切半
    2 个

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 24.7 g
Kalorie 1887 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 72.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...