Schokoladen-Himbeer-Torte

Schokoladen-Himbeer-Torte

4.0 130 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Schokoladenbiskuit
  • Eier
    6
  • Zucker
    200 g
  • Kakao
    70 g
  • Rum
    10 g
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    ¾ Pck.
  • Salz
    1 Prise
Füllung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    350 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in kleinen Stücken
    150 g
  • Himbeerkonfitüre
    100 g
Schokoladenglasur
  • Gelatine
    1 ½ Blätter
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    180 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in kleinen Stücken
    180 g
  • Butter kalt, in kleinen Stücken
    50 g
  • Himbeeren
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 399 kcal / 1671 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...