Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 250 g Vollkorn-Butterkekse, halbiert
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 30 Kaffeebohnen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
Füllung und Fertigstellung
- 40 g Wasser, heiß
- 5 geh. TL Espressopulver, löslich (ca. 10 g), z.B. von Jacobs
- 5 Blätter weiße Gelatine (siehe Tipp)
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 80 g Puderzucker
- 250 g Mascarpone
- 400 g Joghurt, 10% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3h 50min
Kokos-Cheesecake
10hod. 30min
Mango-Kokos-Tarte
1h 10min
Banana-Cream-Pie
2 godz.
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Latte-Macchiato-Torte
5h 30min
Schokoladen-Frischkäse-Tarte
4 Std. 30 Min
Chocolate Mud Cake
1h 30min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45 min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8h