Maccheroni dell'alpigiano

Maccheroni dell'alpigiano

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera
    60 g
  • di acqua
    600 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    1
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di panna da cucina
    300 g
  • di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti di circa 2 cm
    400 g
  • di mele (ad esempio Boskoop), sbucciate, a pezzi
    500 g
  • di pasta secca tipo maccheroni (cottura 7 min.)
    250 g
  • di pancetta a cubetti
    150 g
  • cipolle tagliate ad anelli
    2
  • spicchi di aglio a fettine
    2
  • di succo di limone
    20 g
  • di zucchero
    50 g
  • di cannella in polvere + q.b.
    ½ cucchiaino
  • pepe macinato + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 886 kcal / 3702 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...