
Urządzenia i Akcesoria
Hörnchen mit Apfel und Lavendel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
24 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
-
Lavendel (opcjonalnie) getrocknet1 TL
-
Äpfel (z.B. Boskop), geschält, geviertelt250 g
-
Lavendel (opcjonalnie) getrocknet1 TL
-
Puderzucker zum Bestäuben (optional)
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
172 kcal /
719 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Teegebäck
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy