Hörnchen mit Apfel und Lavendel
TM5 TM6

Hörnchen mit Apfel und Lavendel

4.1 (65 ocen)

Składniki

  • 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Pck. Backpulver
  • 150 g Zucker
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 150 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 1 TL Lavendel, getrocknet (opcjonalnie)
  • 250 g Äpfel (z.B. Boskop), geschält, geviertelt
  • 1 TL Lavendel, getrocknet
  • Puderzucker zum Bestäuben (optional)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
719 kJ / 172 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy