Hörnchen mit Apfel und Lavendel

Hörnchen mit Apfel und Lavendel

4.1 68 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
24 Stück

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Lavendel (opcjonalnie) getrocknet
    1 TL
  • Äpfel (z.B. Boskop), geschält, geviertelt
    250 g
  • Lavendel (opcjonalnie) getrocknet
    1 TL
  • Puderzucker zum Bestäuben (optional)

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 172 kcal / 719 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...