Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
- 350 gramů vody
- 1 vanilinový cukr
- 1 špetka skořice nebo podle chuti
- 50 - 80 gramů cukru, podle druhu jablek
- 2 balíčky vanilkového pudingu, v prášku
- 240 gramů piškotů
- šlehačka (ušlehaná smetana), na podávání
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 499.9 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Vitacitové řezy
3h
Jablečný nákyp s mléčnou rýží
1h 15min
Hruškový mug cake se skořicí
25 min
Pudingové řezy se skořicí
1 godz. 50 min
Nádivka z cukety
50 min
Tvarohové řezy s čokoládou
2h 40 min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50 min
Tvarohovo-banánový dezert
15 min
Makovo-jablečný koláč
1 godz. 40 min
Žemlovka s tvarohem
1h 30min
Dýňovo-jablečný koláč
3h